Welk internet is het beste voor het buitengebied?

buitengebied

Het vinden van een betrouwbare internetverbinding in landelijke gebieden kan een uitdaging zijn. Terwijl stedelijke gebieden kunnen profiteren van snelle DSL, kabel of glasvezelverbindingen, blijven de opties in het buitengebied vaak beperkt tot verouderde DSL-verbindingen of zelfs helemaal geen bekabelde internet mogelijkheden. Waarom is dit het geval, en wat zijn de beste oplossingen voor internet in het buitengebied? In dit artikel onderzoeken we de mogelijkheden en providers die de bewoners van afgelegen gebieden kunnen helpen om verbonden te blijven.

Waarom is internet in het buitengebied zo slecht?

Voor internetproviders is het niet kostenefficiënt om glasvezelverbindingen aan te leggen in afgelegen buitengebieden. De verspreide huizen en grote afstanden vanaf de centrale maken de investeringen hoog en de potentiële klanten beperkt. In stedelijke gebieden profiteren honderden tot duizenden huishoudens van een enkele centrale, wat veel aantrekkelijker is voor providers. Ondanks deze uitdagingen zijn er nog steeds oplossingen om in het buitengebied sneller internet te verkrijgen.

Oplossingen voor internet in het buitengebied

1. Straalverbinding

Met behulp van subsidies kunnen antennes worden geplaatst in de omgeving van woningen, waardoor breedbandinternet via straalverbindingen wordt aangeboden. Bewoners kunnen dan abonnementen afsluiten voor een internetverbinding via wifi met een straalverbinding. Hoewel betrouwbaar en snel, vereist deze optie vaak maatwerk en aanzienlijke kosten voor de installatie.

2. Mobiel Breedband (4G)

Mobiel breedband via 4G maakt gebruik van mobiele zendmasten in de buurt om internet te verzenden. Dit is hetzelfde netwerk dat smartphones gebruiken. Met een mifi-router en een simkaart kan mobiel breedband voor thuis worden ingesteld. Dit is een kostenefficiëntere optie als je een goed mobiel signaal thuis hebt.

3. Satelliet Internet

Satellietinternet is een solide oplossing voor woningen in afgelegen gebieden, vooral wanneer er geen andere alternatieven beschikbaar zijn. Het biedt snelheden variërend van 50 tot 150 Mbps en kan nog sneller worden. Satellietinternet vereist een schotel en modem, en de initiële apparatuurkosten zijn hoger dan bij andere opties.

Welke providers bieden internet in het buitengebied aan?

In buitengebieden waar de internetsnelheid laag is of zelfs helemaal geen vast internet beschikbaar is, heeft KPN speciale internetabonnementen via het mobiele netwerk geïntroduceerd om bewoners van het buitengebied van dienst te zijn.

KPN in het Buitengebied

KPN biedt een 4G-modem aan bij een vast DSL-abonnement voor mensen in het buitengebied die aan bepaalde voorwaarden voldoen. De combinatie van 4G en DSL kan de snelheid verbeteren, maar is afhankelijk van de beschikbaarheid van 4G-dekking in het buitengebied.

Odido

Odido biedt “4G voor Thuis” aan, waarbij een modem met een mobiele simkaart wordt gebruikt om verbinding te maken met het 4G-netwerk van de provider. Deze optie biedt onbeperkte data en is handig voor locaties met slechte DSL-verbindingen. Het is echter geen combinatie met een vaste DSL-verbinding.

Wat is de beste en snelste optie?

De keuze voor de beste internetoptie in het buitengebied hangt af van verschillende factoren, waaronder beschikbaarheid, kosten en snelheid. Als een koperaansluiting beschikbaar is, kan KPN in combinatie met een gratis 4G-modem een goede keuze zijn voor bewoners van het buitengebied. Odido’s “4G voor Thuis” is ook het overwegen waard vanwege hun sterke mobiele netwerk.

Het vinden van het beste internet in het buitengebied vereist onderzoek en overweging van de specifieke omstandigheden en behoeften van elk huishouden. Met de evolutie van technologieën en de initiatieven van providers zoals KPN kunnen afgelegen gebieden eindelijk genieten van snellere en betrouwbaardere internetverbindingen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven