Thuiswerken internet werkplek

Sinds de uitbraak van Corona wordt er door de regering aangeraden om zoveel mogelijk thuis te werken als dit kan. Dit geldt met name voor mensen met een kantoorberoep, als je een contactberoep hebt of in de retail werkt, dan wordt dit lastig. Echter de meeste mensen met een kantoorberoep zijn doorgaans ook niet voorbereid op thuiswerken. Er moet dus ruimte komen in huis om ongestoord te kunnen werken; een zogenaamde thuiswerkplek. Snel internet op je thuiswerkplek mag niet ontbreken, maar wat is er nog meer belangrijk? Wij helpen jou op weg zodat je zelf een fijne plek kunt creëren om ongestoord en comfortabel te werken.

Thuiswerken met snel internet

Zonder snel internet gebeurt er tegenwoordig niks meer. Zorg dus dat je je thuiswerkplek inricht op een plek in je huis waar je een goed internetsignaal hebt. Is je internet traag of wisselvallig? Dan kun je eerst eens contact opnemen met je provider om te kijken of zij je kunnen helpen met het verbeteren van het signaal. Je kunt ook internet voor thuis vergelijken en kiezen voor een provider met sneller internet. Heb je een slechte internetverbinding omdat je bijvoorbeeld op zolder werkt? Door het gebruiken van wifiversterkers kun je je internetsignaal versterken en kun je waarschijnlijk ook op zolder gebruik gaan maken van een stabiel internet. Als je overstapt op Ziggo internet, dan kun je kiezen voor 3 gratis Ziggo wifi boosters om overal in huis te profiteren van een goed bereik.

Goede Wifi op je thuiswerkplek

Is jouw Wifi signaal op je thuiswerkplek niet zo goed? Of is het internet te traag om mee te werken? Bekijk dan de tips voor sneller internet thuis op Allesin1vergelijk.nl. Er is namelijk veel wat je zelf kunt doen om te profiteren van sneller internet tijdens het thuiswerken. Mochten alle tips niet tot het gewenste resultaat leiden, dan kun je natuurlijk ook overstappen op een ander alles in 1 pakket. Je kunt daarbij kiezen voor een provider met snel en stabiel glasvezel internet of gaan voor een provider met een hogere downloadsnelheid, wat resulteert in een snellere internet ervaring.

Ergonomische bureaustoel voor je werkplek

Misschien wel het allerbelangrijkste van de thuiswerkplek is de stoel waar je op zit. Het liefst gebruik je een bureaustoel omdat je deze kunt instellen en ook een rugleuning heeft. Kies voor een bureaustoel met een stevig zitgedeelte. De hoogte stel je zo in dat je je voeten plat op de grond kunt zetten terwijl je zit. De rugleuning stel je in zodat deze je goede steun biedt terwijl je rechtop zit. Een bureaustoel met armleggers heeft de voorkeur zodat je ook je armen kunt ondersteunen waardoor je spanning wegneemt in je schouders en nek. Kortom, de bureaustoel zorgt voor ondersteuning van je hele lichaam en mag zeker niet ontbreken op je thuiswerkplek. Het beste kun je een ergonomische bureaustoel kopen.

Bureau

Naast de bureaustoel mag natuurlijk ook het bureau zelf niet ontbreken. Soms kun je ook met een gewone tafel uit de voeten. Maar het voordeel van een bureau is dat het meestal in hoogte verstelbaar is zodat je het zo kunt instellen dat je samen met je bureaustoel ergonomisch kunt zitten. Let er daarnaast ook op dat je bureau voldoende groot is. Het bureau moet voldoende diep zijn zodat je je beeldscherm ver genoeg van je af kunt zetten en je armen voldoende kunt strekken als je aan het typen bent. Ook is het handig om een breed bureau te hebben. Op die manier heb je voldoende ruimte om naast je laptop ook wat spulletjes te kunnen bewaren en ook een werkplek te hebben om bijvoorbeeld te schrijven.

Losse monitor

De meeste mensen werken thuis vanaf hun laptop. Handig omdat je een laptop makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Een van de nadelen van een laptop is echter dat er meestal sprake is van een vrij klein scherm. Bovendien zit het scherm ‘vast’ aan het toetsenbord. Dit betekent dat als je de laptop op ooghoogte zet, je heel ongemakkelijk moet typen. De meeste mensen kiezen er daarom voor om de laptop op de tafel te zetten. Hierdoor kijk je echter naar beneden en kun je last krijgen van je nek. De ideale oplossing is om te kiezen voor een losse monitor naast je laptop. Op die manier kun je de monitor op ooghoogte neerzetten zodat je je nek ontspant.

Prullenbak

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wat wel heel handig is voor op je thuiswerkplek, is een prullenbak. Gedurende je werkdag creëer je ongemerkt best wat afval en je wilt waarschijnlijk niet de hele tijd naar de keuken lopen om het weg te gooien. Je afval op een hoekje van je bureau bewaren kan, maar waarschijnlijk ga je dit na verloop van tijd ruiken. Koop daarom een prullenbak die goed afsluit, op die manier voorkom je nare geurtjes.

Koptelefoon

Een ander item wat niet mag ontbreken op je werkplek is een koptelefoon. Een koptelefoon is op twee momenten heel erg handig. Ten eerste als je je wilt afsluiten van de geluiden om je heen. Door je koptelefoon op te zetten en fijne muziek op te zetten, kun je je beter afsluiten van wat er om je heen gebeurt en focussen op je werk. Dit gaat nog beter met zogenaamde noise cancelling headphones, die ervoor zorgen dat je je totaal afsluit van de buitenwereld. Ten tweede kan een koptelefoon heel handig zijn als je een video meeting hebt. Tegenwoordig zijn vergaderingen via Zoom, Teams of Skype niet meer weg te denken uit de werkdag. Zonder het gebruik van een koptelefoon betekent dit echter wel dat iedereen in de buurt kan meeluisteren. Waarschijnlijk vind je dit zelf onprettig en de mensen om je heen ook, kies dus voor een goede koptelefoon.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven