Streamingdiensten Nederland

In de loop der jaren is Nederland heel wat streamingdiensten rijker geworden. We kijken onze films en series niet meer alleen bij Netflix, maar bijvoorbeeld ook via Disney Plus, HBO Max of Viaplay. Een andere populaire keuze voor formule 1 streamen is formule 1 TV PRO. Er zijn tientallen streamdiensten in ons land actief. Door al die keuze kan het lastig zijn een goede keuze te maken. Een geluk is wel dat veel streamingdiensten zich duidelijk onderscheiden. Op HBO Max kom je bijvoorbeeld de nieuwste films en series tegen, terwijl Viaplay zich toelegt op detectivedrama’s, Scandinavische misdaad en natuurlijk populaire sporten zoals Formule 1, darts en voetbal.

Welke streamingdiensten zijn er in Nederland?

In Nederland is het aanbod aan streamingdiensten behoorlijk divers. De meest populaire dienst is uiteraard Netflix, maar er zijn ook nog andere on demand-platformen waar je op ieder moment kunt kijken naar je eigen films en series. Die platformen werken vaak samen met de providers, zodat je ook bij bijvoorbeeld KPN of T-Mobile een abonnement af kunt sluiten voor Netflix, HBO Max of andere diensten.

Bekende streaming diensten Nederland

De streamingdiensten zijn geliefd onder het Nederlandse publiek. Dit is dan ook de reden dat er behoorlijk wat diensten zijn met een groot publiek. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, maar ook Disney+, HBO Max, Viaplay, Amazon Prime Video, discovery+ en NLZiet. Daarnaast hebben sommige televisiezenders een eigen On Demand-dienst opgericht. Zo hebben TLC en Discovery hun eigen dienst, Discovery+. Videoland is een samenwerking van de RTL-kanalen en de NPO biedt een Plus-dienst aan.

Minder bekend aanbod in Nederland

Niet alle aanbieders zijn even bekend. Zo zijn er ook kleinere initiatieven zoals Cheflix, CineMember, Cultuurticket, IFFR Unleashed, hayu, WithLove en nog andere diensten. In totaal zijn er tientallen diensten actief in ons land. Als je een Android smart televisie of Apple TV hebt, kun je doorgaans een app van deze aanbieders downloaden, zodat je meteen aan de slag kunt.

Vergelijk providers en streaming diensten

De diensten hoef je meestal niet los van een abonnement met je alles-in-1-provider af te sluiten. Zo kun je bijvoorbeeld een streamingdienst als Deezer afsluiten, samen met een T-Mobile abonnement. Ook andere providers bieden een bundel samen met een dienst aan. Denk bijvoorbeeld aan grote providers als KPN, T-Mobile en Ziggo die een abonnement op internet, televisie en mobiele telefoon aanbieden, samen met een dienst als Viaplay. Vaak is het mogelijk om bij deze providers een abonnement op een streaming dienst met korting af te sluiten.

Waarom een abonnement op een streaming dienst afsluiten?

Er zijn steeds meer mensen die naast een abonnement op televisie ook kiezen voor een abonnement op één of zelfs meerdere streamingdiensten. Als de televisiezenders geen leuke programma’s uitzenden op het moment dat jij wilt kijken, kun je altijd nog uitwijken naar je favoriete films of series. Bingewatchen is steeds populairder geworden. Nederland is bij uitstek een streamingland, want steeds meer mensen kijken naar Netflix, Videoland en Disney Plus. Dankzij de flexibiliteit bepaal je zelf wanneer je wat en waar kijkt. Je hebt geen last meer van hinderlijke reclame, waardoor je meteen kunt door bingen.

Streaming diensten en apps

Een streaming dienst kun je doorgaans gebruiken aan de hand van een app op je smartphone, maar ook op je smart televisie of tablet. Je kunt na installatie en inloggen meteen aan de slag met het bekijken van je favoriete films en series. Diensten zoals Netflix, Disney Plus en NLZiet hebben allemaal hun eigen app die je op je draagbare apparaten kunt installeren. De meeste van deze diensten hebben ook een cast functie naar Google Chromecast of Apple TV, zodat je ook op je televisie kunt kijken naar het grote aanbod.

Streaming dienst op je smart televisie

De meeste televisies die tegenwoordig worden verkocht, zijn zogenaamde Smart TV’s. Dat betekent dat je op deze televisies ook apps kunt installeren vanuit bijvoorbeeld de Play Store. De meeste televisiefabrikanten installeren de meest bekende diensten meteen al op je televisie, zodat je geen apps meer hoeft te installeren. Staat de dienst er niet tussen? Dan kun je de app alsnog zelf installeren en direct vanaf je televisie kijken. Je hebt daarvoor een ondersteunde televisie en een internetverbinding via WiFi of ethernetkabel nodig. Tussenkomst van een Chromecast of Apple TV is dan niet meer nodig.

Soorten streamingdiensten Nederland

De verschillende streamingdiensten in Nederland kun je indelen in verschillende categorieën. Dat betekent ook meteen dat ze niet allemaal hetzelfde uitzenden, in tegenstelling tot de televisiezenders. De diensten onderscheiden zich met een uniek mogelijk aanbod. Vaak hebben de diensten exclusieve contracten met filmstudio’s. Zo zie je op Netflix geen Disney films meer. Daarvoor heb je een Disney Plus abonnement nodig. En Viaplay legt zich toe op Scandinavische films en series, omdat het een moederbedrijf in deze landen heeft. Uiteraard kijk je ook de spannendste sportwedstrijden, waaronder Formule 1, darts en voetbal.

Streaming dienst Nederland in plaats van televisie abonnement

Kijk je weinig televisie? Dan kun je bij een alles-in-1-abonnement er ook voor kiezen om de televisie-optie te schrappen. In plaats daarvan kun je een abonnement nemen op je favoriete dienst. De meeste providers hebben een samenwerking met meerdere diensten, zodat je kunt profiteren van interessante kortingen. Een streaming dienst als NLZiet maakt het bijvoorbeeld mogelijk om live televisie te kijken naar alle zenders zoals bijvoorbeeld NPO, RTL en SBS, maar ook naar de themakanalen zoals RTL XL en NPO Plus. Bovendien kun je dan ook films, series en tv-programma’s bekijken. Het aanbod groeit met de dag en het is mogelijk programma’s tot wel 365 dagen terug te kijken.

Welke streamingdienst in Nederland past bij mij?

Door het grote aanbod kan het best lastig zijn om te kiezen welke streamingdienst in Nederland het best bij je past. Kies in ieder geval voor een dienst met een zo compleet mogelijk aanbod. Het is ook mogelijk om mee te laten wegen welke streamingdiensten een contract hebben met de aanbieder van je alles-in-1-pakket. Vaak kun je daardoor een korting krijgen, waardoor het combineren van de abonnementen goedkoper uitvalt. Zoek van tevoren op internet naar het aanbod van de streaming diensten. Op die manier is het mogelijk om flink te besparen op de kosten van een dergelijk abonnement.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven