Streamen naar tv casten telefoon

We kijken steeds vaker on demand-materiaal. Dat betekent dat we minder vaak voor de televisie zitten om op een gezette tijd naar een film, serie of televisieprogramma kijken. Dankzij streamen is het mogelijk om elke film, muziek of serie op ieder moment op te vragen en direct op je televisie te bekijken. Dit noemen we het streamen van materiaal. Streamen kan op een laptop, smartphone of tablet, maar ook op je televisie. Het streamen van content noemen we ook wel ‘casten’.

Hoe werkt casten naar televisie?

Kortweg betekent casten naar tv dat je op je televisie kijkt naar je favoriete film, serie of televisieprogramma middels je smartphone, laptop of tablet. De content kun je dan direct op je televisie laten afspelen middels een draadloze verbinding, of een bekabelde verbinding. Met andere woorden: je projecteert de content vanaf je smartphone, tablet of laptop naar je televisie. Dat heeft als grote voordeel dat je niet naar een klein schermpje hoeft te kijken. Zelfs als je geen smart televisie hebt, kun je je televisie alsnog slim maken met een chromecast.

Smart televisie? Streamen naar TV is niet nodig

De gemakkelijkste manier om naar on demand content te kijken, is door te streamen met een smart televisie. Je hebt dan geen andere apparaten meer nodig. De software die je nodig hebt om bijvoorbeeld naar Netflix of YouTube te kijken, is op zo’n slimme televisie van tevoren al geïnstalleerd. Is de app niet geïnstalleerd? Dan kun je deze vaak zelf nog via de Store-app op je televisie installeren.

Heel wat fabrikanten hebben hun eigen besturingssystemen ontwikkeld waarop je apps kunt installeren. Het is wel belangrijk dat je televisie middels een kabel of Wi-Fi met het internet verbonden is. Als je een smart televisie hebt, loop je minder vaak tegen problemen aan dan als je de beelden gaat casten via een smartphone of laptop. Als je al een smart tv hebt, kun je meteen beginnen met kijken.

Vereisten streamen naar televisie

Het is bij het streamen naar je televisie belangrijk een aantal vereisten af te vinken. Zo dienen je televisie en het apparaat waarmee je wilt casten op hetzelfde Wi-Fi netwerk te zitten. Anders zien de apparaten elkaar niet. Vervolgens kun je de app openen op het apparaat waar je vanaf wilt streamen. De meeste apps ondersteunen casting via Chromecast of Apple AirPlay. Door op het icoontje te drukken en de naam van je televisie te selecteren, kun je meteen verbinding maken.

Manieren om de casten naar je televisie

Er zijn verschillende manieren om te casten naar je televisie. De handigste manier is als je een smart televisie hebt. Alle wat je nodig hebt zit dan al ingebouwd in de televisie, zodat je altijd een stabiele verbinding hebt. Zo hebben de meeste smart televisies een Wi-Fi antenne aan boord, zodat er meteen zonder tussenkomst van kabels verbinding kan worden gemaakt. Maar ook als je geen smart televisie hebt, kun je toch nog televisie kijken middels de streamingdiensten. Daarvoor dien je wel wat aanpassingen te maken.

Streamen naar TV en providers vergelijken

De meeste providers bieden zelf ook een abonnement met korting aan op streamingdiensten waar de aanbieders een contract mee hebben. Het is daarom altijd belangrijk om providers zoals KPN, Odido Thuis en Ziggo met elkaar te vergelijken. Op die manier is het mogelijk om te besparen op de kosten van het abonnement en een korting te krijgen op de streaming diensten.

Streamen naar televisie via screen mirroring

De gemakkelijkste manier om je scherm van een mobiel apparaat naar je televisie te sturen gaat middels screen mirroring. Daarvoor heb je wel een smart televisie nodig. Is dat niet het geval? Kies dan voor het aansluiten van een externe mediaspeler zoals een Chromecast of Apple TV. Deze sluit je aan via het draadloze netwerk of via een kabel.

Streamen naar TV met externe mediaspeler

Het is ook mogelijk om te streamen via een externe mediaspeler. Dit is vaak een apparaat die je via USB of HDMI kunt verbinden op je televisie. Verbinding met HDMI is het gemakkelijkst. Daarna kun je de mediaspeler gaan installeren door verbinding te maken met bijvoorbeeld draadloos internet. Een externe mediaspeler is niet altijd een Chromecast of Apple TV. Ook andere apparaten zoals een gameconsole, computer of NAS kun je als mediaspeler inzetten.

Streamen naar TV via Apple TV of Chromecast

Als je geen smart televisie in je bezit hebt, kun je toch gaan streamen. Dat is mogelijk door een Apple TV of Google Chromecast aan te schaffen. Over het algemeen is een Google Chromecast het goedkoopst in de aanschaf. Bovendien is het opzetten van dit apparaat erg eenvoudig en ondersteunt deze mediaspeler ook meteen apps zoals Netflix en Videoland. Een dergelijk apparaat sluit je aan middels HDMI. Daarna kun je verbinding maken met je wifi-punt, zodat je draadloos verbinding hebt.

Je maakt van een niet smart tv op deze manier toch een slimme televisie. Ook kun je kiezen voor een Apple TV. Verbind in beide gevallen je apparaat met hetzelfde wifi-netwerk als je mediaspeler en druk vervolgens op het cast icoon. Je kunt dan meteen beginnen met streamen.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven