Sneller internet thuis

Sneller internet thuis

Het is niet fijn als je aan het gamen bent en de internetverbinding traag is. Dat schept niet de juiste omstandigheden om alles uit de game-ervaring te halen. Ben je met meer mensen in huis en maakt iedereen gebruik van internet? Ook dat heeft invloed op de snelheid en vooral als je ver van de router afzit. Er zijn dan ook veel mensen die sneller internet thuis willen en dat is op zich eenvoudig te realiseren.

De internet snelheid testen is het eerste wat je doet als je thuis sneller internet wilt. Dat geeft namelijk inzicht in de actuele stand van zaken. Het is aan te raden om de internetkabel voor de test rechtstreeks aan te sluiten op je computer en modem. Een wifi test is minder accuraat omdat er ook andere factoren zijn die invloed hebben op de internet snelheid. Blijkt uit de test dat je internet langzaam is, dan is het tijd om daar wat aan te doen. Maak voor sneller internet thuis gebruik van de volgende tips.

1. Verbeter de wifi ontvangst voor sneller internet

Er zijn simpele manieren om thuis sneller internet te krijgen. In de meeste huizen zijn er tegenwoordig allerlei apparaten op wifi aangesloten. Het bereik van een draadloos netwerk is doorgaans tot tientallen meters beperkt gerekend vanaf de router of modem. Het signaal neemt af in sterkte naarmate de afstand groter is.

Bovendien is er sprake van verstoringen in het signaal indien er obstakels als muren en plafonds aanwezig zijn. Heb jij de router in je meterkast staan? Haal de router uit de meterkast en test dan nog eens de internetsnelheid. De kans is groot dat je dan al sneller internet thuis hebt. Staat de router of ligt deze? Het is aan te raden om de router of modem hoog te plaatsen en rechtop te zetten. Zet de router daarbij op een centrale plek in huis.

2. Stap over naar een provider met hoge downloadsnelheid

Welk internetpakket heb je op dit moment? De kans is groot dat daar winst te behalen is om thuis sneller internet te realiseren. Het is overigens niet per se nodig om in je huis over toegang tot glasvezel te beschikken. Voor snel internet zijn andere zaken van belang, zoals de downloadsnelheid.

Weet je niet welke snelheid je nodig hebt? Bepaal dan eerste welke downloadsnelheid je nodig hebt. Als je dat weet, is het aan te raden om te kijken welke internetprovider voor jou het meest geschikt is. Kies met het filter je downloadsnelheid en selecteer het alles in 1 pakket met de beste downloadsnelheid.

 

3. Maak gebruik van een extender

Een andere simpele oplossing om thuis sneller internet te krijgen, is door van een extender ofwel wifi repeater gebruik te maken. Dat is onder meer een ideale oplossing als je in de ene kamer langzaam internet hebt en in de aangrenzende kamer wel over snel internet beschikt.

Sneller wifi in huis

De extender functioneert in een dergelijke situatie als steunzender met het opvangen van het signaal en versterkt doorsturen van het signaal. Voor regulier internetgebruik is dit een prima optie, maar het werkt minder goed als je grote bestanden vlot wilt binnenhalen. De extender voorziet wel in een prima snelheid om online programma’s te kijken.

4. Koppel je laptop met een internetkabel aan je modem

Als je veel aan het downloaden bent dan is sneller internet thuis zeker gewenst. Vaak maak je van een enkele laptop of computer gebruik om te downloaden. Het is in dat geval aan te raden om de laptop aan het modem te koppelen met een internetkabel. Daarmee verhoog je namelijk de downloadsnelheid en je merkt dat direct aan het snellere internet.

5. Pas een adblocker toe

Met het toepassen van een adblocker zorg je ervoor dat internetpagina’s veel sneller laden. Zelfs tot wel 2,5 keer zo snel. Banners die je op webpagina’s ziet, zorgen namelijk voor een vertraging in het browsen.

6. Schoon je computer op

Het opschonen van je computer is een andere simpele oplossing om het internet thuis sneller te laten lijken. Wanneer je een nieuwe laptop hebt gekocht dan gaat alles snel. Bij het verouderen van je computer daalt ook de snelheid van reageren. Dat is deels door veroudering te verklaren, maar natuurlijk ook doordat je veel software erop hebt staan.

Het is daarom aan te raden om je computer regelmatig even op te schonen. Dat is niet alleen goed voor een snelle ervaring met internetten, maar zorgt er eveneens voor dat je computer extra lang meegaat. Verder is het van belang dat je laptop bij het opstarten niet onnodige programma’s gaat laden. Dat vertraagt de snelheidsbeleving. Het is ook nog mogelijk om je laptop wat sneller te maken om zo sneller thuis te browsen. Dat kun je doen door het geheugen van de computer een upgrade te geven.

Overstappen op andere provider voor sneller internet

Is de downloadsnelheid van je internet te laag of is je internetverbinding niet stabiel? Dan kun je uiteraard overstappen op een ander internet of alles in 1 pakket met een hogere downloadsnelheid. Soms kun je door overstappen zelfs minder betalen en toch profiteren van sneller internet. Wil je alleen internet? Dan kun je hier het goedkoopste internet abonnement vinden. Wil je een alles in 1 pakket met snel internet? Vergelijk dan de alles in 1 pakketten en selecteer je gewenste downloadsnelheid of sorteer op snelheid.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven