Overstappen van Ziggo naar KPN

Overstappen naar KPN

Overstappen van Ziggo naar KPN is erg eenvoudig. Ten eerste kun je de overstapservice van KPN gebruiken. KPN zorgt er dan voor dat het contract met Ziggo tijdig wordt opgezegd. Op die manier hoef je zelf geen formulieren meer in te vullen of te bellen met de opzegafdeling van je huidige aanbieder. Let wel goed op de voorwaarden van je huidige contract om ongewenste verrassingen zoals een afkoopsom te voorkomen. Daarna ontvang je een brief van Ziggo dat je hebt opgezegd met daarin verdere instructies. Het gaat dan vooral om het terugsturen om de apparatuur die je van Ziggo hebt geleend, zoals bijvoorbeeld je decoder.

Bevalt je provider niet? Stap over naar KPN

Soms bevalt een provider niet meer, omdat er veel storingen in de regio zijn. Of een andere aanbieder is goedkoper en heeft een beter aanbod. Er zijn heel wat redenen te verzinnen om over te stappen naar een andere provider. Vaak denken mensen ten onrechte dat ze zonder internet, bellen of televisie komen te zitten. In de meeste gevallen bieden providers zoals KPN en Ziggo een overstapdienst aan, zodat dit niet het geval is.

Controleer het contract

Als je wilt overstappen naar een andere provider, doe je er goed aan om eerst te controleren of dit wel al kan. Je wilt immers geen overstapboete ontvangen. Een overstapboete ontvang je als je je contract te vroeg opzegt. Dit wordt gezien als contractbreuk. Pak daarom altijd even het huidige contract erbij. Wil je van Ziggo naar KPN overstappen? Kijk dan bij het contract van Ziggo wat het de contracttermijn is. Is deze bijna afgelopen? Dan kun je de overstapservice van KPN gebruiken. Houd wel rekening met de opzegtermijn. Anders kan de huidige provider je namelijk een afkoopsom in rekening brengen.

Voorkom dubbele kosten

Overstappen van KPN naar Ziggo of van Ziggo naar KPN? In de meeste gevallen kom je niet voor dubbele kosten te staan. Het abonnement wordt bij de huidige aanbieder pas stopgezet nadat het nieuwe abonnement van de nieuwe provider is ingegaan. Daardoor is het vaak mogelijk om dubbele kosten te voorkomen. Bovendien kom je daardoor ook niet zonder internet of televisie te zitten. In de meeste gevallen bieden providers een overstapservice aan, zodat je er zelf geen omkijken naar hebt. De huidige diensten worden namelijk definitief beëindigd nadat het nieuwe abonnement correct werkt. Zo is de kans op storingen het kleinst.

Waarom van Ziggo naar KPN overstappen?

Veel mensen maken de overstap van Ziggo naar KPN. De belangrijkste reden is de internetsnelheid. KPN heeft in steeds meer gemeenten een eigen glasvezelnetwerk aangelegd. Dat terwijl Ziggo veelal nog met kabelinternet werkt. Daardoor kunnen er meer storingen optreden en zijn de internetsnelheden doorgaans lager. Wat de reden ook is om naar KPN over te stappen, dit is eenvoudig te regelen. Bekijk eerst in het contract van de huidige aanbieder wat de contracttermijn en opzegtermijn is. Blijkt dat je mag opzeggen, dan kun je de overstapservice van KPN gebruiken. KPN regelt dan dat het abonnement wordt opgezegd. Je hoeft er zelf niets voor te doen. Bovendien blijven beide verbindingen optimaal werken, zodat je nooit zonder internet, televisie of telefoon komt te zitten.

Overstappen van KPN naar Ziggo

Andersom is ook mogelijk: overstappen van KPN naar Ziggo. Ziggo scoort namelijk hoog op de kwaliteit van de televisie. Het bedrijf heeft bijna 4 miljoen klanten en heeft daarmee veel ervaring. Steeds meer mensen kiezen voor Ziggo vanwege de snelle internetverbinding en het grote aanbod op gebied van het televisiepakket. Overstappen naar Ziggo is niet erg moeilijk. Je kunt daarvoor namelijk de overstapservice van Ziggo gebruiken. Ziggo regelt dan de volledige overstap, zodat je er zelf niets voor hoeft te doen.

Providers vergelijken

Voordat je overstapt naar een nieuwe provider doe je er altijd goed aan om eerst de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Je kunt dit doen op de pagina Alles in 1 vergelijken. Vul daar je postcode in en vergelijk alle providers met elkaar. Er is namelijk veel meer keus dan alleen KPN en Ziggo. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Oxxio, DELTA Fiber, Solcon, Odido, Youfone of Budget Alles in 1. Als je wilt overstappen naar een andere provider kun je dit eenvoudig doen aan de hand van de overstapservice.

Gebruik de overstapservice

Voordat je gaat overstappen van Ziggo naar KPN of een andere provider doe je er goed aan de einddatum van je huidige contract op te zoeken. Deze moet minimaal 15 dagen en maximaal 112 dagen in de toekomst liggen. Vaak staat er in het contract ook of je een afkoopsom moet vergoeden wanneer je te vroeg opzegt. Zorg ervoor dat je dit voorkomt en de overstapservice pas gebruikt als je zeker weet dat je je contract op mag zeggen.

Bij vrijwel alle providers kun je eerst een postcodecheck doen, zodat je zeker weet welke pakketten je kunt kiezen. Deze kun je daarna selecteren en bestellen. Daarna krijg je een aantal vragen. Als je bijvoorbeeld een vast nummer hebt, krijg je de vraag of je deze wilt behouden.

Vast nummer Ziggo naar KPN behouden

Ook als je van Ziggo naar KPN overstapt, kun je je vaste telefoonnummer behouden. Belangrijk is dat je dit aangeeft bij de bestelling. Deze vraag komt in het bestelproces vanzelf voorbij. Je kunt gewoon gebeld worden, tot de dag dat je nieuwe contract ingaat.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven