Odido glasvezel postcode check

Met Odido glasvezel heb je beschikking over supersnel en stabiel glasvezel internet tot wel 2 Gbit up- en download. Bij deze aanbieder is je downloadsnelheid altijd net zo hoog als je uploadsnelheid. Deze maximale snelheid is beschikbaar in de gebieden waar Odido zelf een glasvezelnetwerk heeft aangelegd. Dat is in steeds meer regio’s het geval. Als je benieuwd bent naar de beschikbaarheid kun je de Odido glasvezel postcode check doen. In andere gevallen is het ook mogelijk om een glasvezelverbinding te verkrijgen. De verbinding verloopt dan via het netwerk van KPN, maar Odido blijft wel verantwoordelijk voor de infrastructuur.

Is glasvezel van Odido voor mij beschikbaar?

Als je wilt weten of Odido glasvezel voor jou beschikbaar is, kun je het best eerst de Odido glasvezel postcode check op de website van deze aanbieder uitvoeren. Het aanleggen van glasvezel gebeurt tegenwoordig steeds sneller en dagelijks worden er meer huishoudens aangesloten op glasvezel. Doe de postcodecheck om de beschikbaarheid op jouw adres te bekijken.

Odido postcode check

Zo werkt glasvezel internet van Odido

Benieuwd naar de mogelijkheden van glasvezel internet van Odido? Met glasvezel bedoelt Odido een dunne draad waarover data wordt verstuurd. Deze draad werkt aan de hand van knipperende lichtsignalen. Steeds meer providers – waaronder Odido – kiezen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Het materiaal is een stuk duurzamer en daardoor minder gevoelig voor storingen. Het netwerk is daardoor sneller en stabieler dan je gewend bent van bijvoorbeeld een kabel- of DSL-verbinding. De snelheid kan bij Odido oplopen tot wel 2 Gbit/s download- en upload, want deze snelheden zijn bij de provider altijd symmetrisch.

Beschikbaarheid Odido glasvezel

De hoge snelheden van Odido glasvezel zijn nog niet in alle regio’s te behalen. De regio’s waar Odido zelf een glasvezelnetwerk heeft aangelegd, bieden wel de optimale hoogste snelheid aan. Met de Odido postcode check kun je eenvoudig checken of het glasvezelnetwerk al is aangelegd in jouw buurt. In andere gevallen maakt Odido gebruik van het glasvezelnetwerk van andere aanbieders, zoals bijvoorbeeld KPN. De facturen ontvang je gewoon van Odido en zij zijn ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan het netwerk.

Redenen om te kiezen voor Odido glasvezel

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Odido glasvezel. Ten eerste is de snelheid van deze verbinding erg snel met een maximale capaciteit tot wel 2 Gbit per seconde. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld thuiswerken, videobellen of gamen zonder vertraging. Daarnaast stream je al je 4K video’s en series zonder vertragingen. Doordat je download- en uploadsnelheid even snel zijn, heb je veel mogelijkheden met Odido glasvezel. Bovendien is de verbinding ook een stuk stabieler. Met andere woorden: Odido glasvezel is een goede keuze voor de toekomst.

Odido glasvezel internet

Kortingsacties glasvezel Odido

Om meer mensen te overtuigen van glasvezel van Odido, heeft de provider regelmatig verschillende kortingsacties. Zo kun je meestal gebruikmaken van de verbinding tegen een gereduceerd tarief. Bijvoorbeeld doordat je de eerste paar maanden een mooie korting krijgt op je abonnement. Er zijn ook acties waarbij Odido soms de aansluitkosten niet berekent. De kortingsacties voor glasvezel van Odido zijn zeer verschillend en wisselen van tijd tot tijd. Het is dus goed om de acties regelmatig in de gaten te houden.

Waarom kiezen voor Odido?

Odido biedt veel verschillende mogelijkheden met glasvezel internet van Odido. Zo is het internet supersnel en erg stabiel. Dat zijn de kenmerken van glasvezel. Bovendien krijg je extra voordeel op je bestaande abonnementen als je je mobiele abonnement combineert met internet voor Thuis. Beide abonnementen moeten dan wel op hetzelfde adres geregistreerd staan. Zo krijg je extra korting op beide abonnementen aan de hand van klantvoordeel.

Overstappen naar Odido glasvezel

Het overstappen naar Odido glasvezel is zeer eenvoudig. Je hoeft alleen rekening te houden met de contractduur en de opzegtermijn van je bestaande abonnement. Odido heeft een dienst dat ‘zorgeloos overstappen’ heet. Dit is een gratis overstapservice waarbij de nieuwe provider de procedure van het overstappen volledig zelf in gang zet. Op die manier hoef je als consument zelf niets te doen. Zo kun je altijd blijven internetten, zonder dat je voor dubbele kosten komt te staan.

Welke andere providers bieden glasvezel?

Ben je nog niet overtuigd van glasvezel van Odido? Ook andere providers zoals KPN en Delta bieden een glasvezelverbinding aan. Om deze reden doe je er goed aan de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo profiteer je altijd van de laatste kortingen en acties. Op die manier kun je besparen op bijvoorbeeld de aansluitkosten of kun je rekenen op een paar maanden korting als welkomstcadeau. Het vergelijken van de verschillende aanbieders kan daardoor behoorlijk lonen.

Uitbreiding glasvezelnetwerk

Het glasvezelnetwerk van Nederland is nog volop in beweging. Dat betekent dat steeds meer providers een eigen glasvezelnetwerk aanleggen. Onder andere Odido beschikt in grote delen van het land over een eigen netwerk. Glasvezel van Odido werkt via het eigen netwerk, of dat van partners. Op het eigen netwerk van Odido kun je hoge snelheden tot wel 2 Gbit per seconden verwachten. Daardoor kun je eindeloos streamen, series bingen en supersnel gamen. Doordat de bandbreedte zeer groot is, kun je dit allemaal tegelijkertijd doen, zonder dat de verbinding vertraagt. Odido is nog steeds bezig met het uitbreiden van het glasvezelnetwerk, zodat miljoenen huishoudens zich bij deze provider aan kunnen sluiten.

Odido internet

Wat kost Odido glasvezel?

Uiteraard wil je ook graag weten wat de kosten van het abonnement zijn. De prijzen kun je vinden door Odido glasvezel abonnementen met elkaar te vergelijken. Hoe groter het abonnement, hoe hoger de prijs. Kies je bijvoorbeeld voor 100 Mbit per seconde? Dan betaal je de laagste prijs voor het abonnement. Het is mogelijk om Odido Thuis glasvezel te combineren met televisie of een alles-in-1 pakket. Op die manier bespaar je maandelijks op de kosten van het volledige abonnement en profiteer je toch van razendsnel en stabiel internet.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:
Scroll naar boven