Glasvezel Vergelijken

Glasvezel vergelijken

Glasvezel internet vergelijken

Ga je glasvezel vergelijken? Dan is het belangrijk om eerst te weten of er een glasvezel aansluiting op jouw adres beschikbaar is. Vul hieronder je postcode en huisnummer in. Vervolgens zie je direct of het mogelijk is om een internet abonnement met glasvezel te nemen. Je kunt glasvezel internet vergelijken op basis van prijs, score en snelheid.

Wat is glasvezel internet?

Bij glasvezel internet vindt de gegevensuitwisseling plaats via een speciale glasvezel kabel. Met behulp van razendsnel knipperend laserlicht worden digitale gegevens betrouwbaar en snel via een glasvezelkabel verzonden. Door het zeer snel knipperende laserlicht in combinatie met het speciale soort glas kunnen zeer hoge internetsnelheden worden behaald. Niet alle providers bieden dezelfde internetsnelheid via glasvezel, daarom is het belangrijk om tijdens het glasvezel vergelijken goed te kijken naar de maximale snelheid die te behalen valt.

Alles in 1 glasvezel vergelijken

De aanbieders van glasvezel internet vergelijken kan lonen. De tarieven die voor worden gerekend verschillen per internetprovider. Vergelijk glasvezel van verschillende providers met internetsnelheden tot wel 1000 MB per seconde en vind het voordeligste glasvezel abonnement. Zo kun je deze snelheid onder andere behalen met KPN alles in 1 met glasvezel. Je kunt ook alleen glasvezel internet nemen bij KPN als je geen TV box of vaste telefoonaansluiting wilt. Ga voor de alles in 1 glasvezel pakketten naar de pagina met alles-in-één abonnementen en vul je postcode en huisnummer in. Zo kun je direct checken of er glasvezel internet op jouw adres beschikbaar is.

Glasvezel internet providers vergelijken

Niet elke internetaanbieder biedt glasvezel nog aan zoals bijvoorbeeld ZIGGO. KPN biedt wel glasvezel aan en hier mogen andere internetproviders gebruik van maken. Glasvezel aanbieders in Nederland zijn:

  • Budget huis
  • Delta
  • Freedom
  • KPN
  • Online.nl
  • Solcon
  • Odido
  • Youfone

Het verschilt weer welke aanbieder bij jou glasvezel aanbiedt. Daarom kun je in onze vergelijker je postcode invoeren zodat je precies weet uit wie je de keuze hebt. Zo kun je gemakkelijk de beste keuze maken.

Waarom glasvezel nemen?

Waarom zou je voor glasvezel gaan? Dit antwoord is simpel: Glasvezel is vele male sneller dan het gebruikelijke kabelinternet. Bij glasvezel maakt het niet uit hoeveel mensen tegelijkertijd op het internet zitten. Glasvezel blijft altijd snel. Hierdoor kun je snel blijven internetten, streamen en downloaden. Ook is glasvezel relatief goedkoop als je het vergelijkt met kabelinternet. Dit komt omdat de prijs kwaliteit van glasvezel erg hoog is. Je hebt een snelle verbinding voor iets meer geld. Ook is glasvezel internet beter beveiligd dan het gebruikelijke kabelinternet. Het is moeilijker af te tappen. Naast dat het snel en veilig is, is glasvezel internet ook nog eens minder storingsgevoelig. Glasvezel internet is een stabielere verbinding in vergelijking met kabelinternet en is veel constanter.

Glasvezel snelheid vergelijken

Veel mensen nemen glasvezel vanwege de snelheid. Bij het glasvezel vergelijken kun je dan ook goed rekening houden met welke downloadsnelheid je kunt krijgen voor de prijs. Glasvezel is betrouwbaarder en sneller dan kabel en DSL. Een glasvezel kabel loopt vanaf een woning direct naar de internet centrale toe. Dit zorgt voor een snelle en stabiele verbinding. Kabel en DSL gaat naar de internet centrale samen met de buren. Dit is één van de redenen waarom kabel en DSL minder snel zijn.

Glasvezel aanleggen

Je zou denken: Als glasvezel zo goed is, waarom neemt niet iedereen dan glasvezel. De reden dat niet iedereen glasvezel neemt, is omdat het lang nog niet overal is aangelegd. Als je glasvezel neemt moet er een nieuwe kabel worden aangelegd. Een glasvezel kabel komt meestal de woning in rond de meterkast en wordt hier geïnstalleerd. De kabel moet vervolgens onder de straat door worden getrokken. Dit betekent dus dat de hele straat open moet om één kabel aan te leggen. Er moet in een hele wijk voldoende vraag zijn naar glasvezel voordat dit gedaan wordt.

Wie legt glasvezel aan

Het KPN netwerk heeft de meeste glasvezel aangelegd. Dit aanleggen gaat meestal per wijk in een dorp of stad. Op dit moment heeft ongeveer half Nederland een glasvezel verbinding. Steeds minder mensen hebben dus een breedbandverbinding. Als je glasvezel wilt, maar het is nog niet aangelegd moet je dit aanvragen. Vaak komen er dan mensen bij je langs om de situatie op te nemen. Als er voldoende vraag in een wijk is naar glasvezel zal er een glasvezelnetwerk worden aangelegd.

Glasvezel internet vergelijken

Als je gebruik van glasvezel wilt maken is de volgende stap een keuze maken waar je glasvezel internet wilt afnemen. Omdat wij begrijpen dat het kiezen van een glasvezelaanbieder lastig is hebben wij bovenaan de pagina een glasvezel vergelijker. In deze vergelijker kun je verschillende abonnementen met elkaar vergelijken. Je kunt vergelijken op basis van: Downloadsnelheid, internetproviders, levertijd en de prijs.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:
Scroll naar boven