Internet of WiFi valt steeds weg

Internet en WiFi valt steeds weg

Ben je wel eens midden in iets belangrijks online geweest als ineens je internet of wifi begint uit te vallen? Het is erg vervelend als je online bezig bent en je wifi valt steeds weg. Of je kijkt een Netflix serie en je internet valt steeds weg waardoor de serie wordt afgebroken. Hier kun je lezen welke mogelijke redenen er zijn dat je internet of wifi kan uitvallen, en wat je kunt doen om het probleem te proberen te verhelpen.

Mogelijke oorzaken van slecht internet en slechte WiFi

Als je internet of wifi steeds wegvalt, ben je niet de enige. In feite is het een van de meest voorkomende klachten die we horen. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor dit probleem, en we hebben een lijst van de meest voorkomende hieronder verzameld. Als je dit probleem ondervindt, raden we je aan elk van deze oplossingen in volgorde te proberen tot je de oplossing vindt die voor jou werkt.

Oorzaak vinden en je slechte internetverbinding aanpakken

1. Controleer de instellingen van je router

Het eerste wat je moet doen als je internet of wifi steeds wegvalt is de instellingen van je router controleren. Als je een draadloze router hebt, zijn er een paar dingen die je kunt controleren:

– Controleer of de router goed in het stopcontact zit en aan staat

– Controleer of de antennes van de router goed vastzitten

– Controleer de signaalsterkte van de router

Als je een bedrade router hebt, is het eerste wat je moet controleren of de Ethernet kabel goed is aangesloten op zowel de router als de modem.

Oorzaak vinden slechte wifi of internet

2. Controleer op interferentie en storing door andere apparaten

Een andere mogelijke oorzaak van het wegvallen van je internet of wifi signaal is storing door andere apparaten. Dit komt vooral voor als je een draadloze verbinding hebt. Om op storing te controleren, probeer je apparaten los te koppelen die dezelfde frequentie gebruiken als je router (zoals magnetrons of draadloze telefoons).

Als je na het loskoppelen van andere apparaten nog steeds last hebt van signaaluitval, is het volgende wat je moet proberen het verplaatsen van je router naar een andere plaats. Soms kan het probleem zo simpel zijn als dat de router op een slechte plaats staat.

3. Controleer je modem

Als je na het proberen van de bovenstaande oplossingen nog steeds problemen hebt met je internet of wifi verbinding, is het volgende dat je moet controleren je modem. Controleer eerst of het modem goed is aangesloten en ingeschakeld. Controleer dan de lampjes op het modem om te zien of er foutmeldingen zijn.

Als je na controle van je modem nog steeds problemen hebt, is de volgende stap contact opnemen met je ISP. Zij kunnen je misschien helpen het probleem op te lossen of zelfs je modem vervangen als het verouderd is.

We hopen dat dit artikel je geholpen heeft bij het oplossen van het probleem dat je internet of wifi signaal wegvalt. Als je nog steeds problemen hebt, raden we je aan contact op te nemen met je ISP voor verdere hulp.

4. Slecht weer

Als je in een gebied woont waar het slecht weer is, kan dat zeker invloed hebben op je internetverbinding. Harde wind kan elektriciteitsleidingen beschadigen of omver werpen, terwijl zware regenval ondergrondse kabels onder water kan zetten. Als je vermoedt dat slecht weer de oorzaak is van je weggevallen internet, kun je het beste even wachten tot de storm voorbij is.

5. Zwak signaal

Als je internet steeds wegvalt, kan dat komen doordat je wifi-signaal te zwak is. Dit kan veroorzaakt worden door afstand tot de router, muren of andere obstructies, of gewoon een zwakke router. Om dit te verhelpen kun je proberen je router naar een meer centrale plaats in je huis te verplaatsen of te investeren in een sterkere router.

6. Verouderde apparatuur

Als je een oude router of modem gebruikt, kan dit de oorzaak zijn van je wegvallende internetverbinding. Verouderde apparatuur kan de moderne eisen niet bijhouden en heeft meer kans op problemen. Als je router meer dan een paar jaar oud is, is het tijd voor een upgrade.

Verouderde router slecht internet

7. Overbelast netwerk

Als iedereen in je huishouden op hetzelfde moment internet gebruikt, kan dit het netwerk overbelasten en je verbinding doen wegvallen. Om dit te verhelpen kun je proberen voor verschillende gezinsleden tijden voor internetgebruik in te roosteren of te investeren in een internetpakket met hogere snelheid.

Als je internetverbinding steeds wegvalt, probeer dan rustig te blijven. Er zijn een aantal mogelijke oorzaken en oplossingen. Door het probleem op te lossen, kun je hopelijk zonder al te veel frustratie weer online komen.

Heb je alles geprobeerd en nog steeds een wegvallende verbinding?

Heb je alles geprobeerd en ook contact opgenomen met je huidige provider, maar je internet valt nog steeds weg? Dan is overstappen op een andere provider misschien wel de enige en beste oplossing. Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je overstapt. Het eerste is om je huidige contract te bekijken. Het mooiste is als deze al bijna afloopt. Is dat niet het geval? Dan moet je misschien een vergoeding betalen om je contract op te zeggen.

Waar je ook op moet letten is dat je misschien installatiekosten moet betalen als je naar een nieuwe provider overstapt. Dit is meestal rond de € 50, maar het kan variëren naargelang de provider.

Overstappen is een prima manier om een nieuwe start te maken met je internetverbinding. Het is ook een mooie manier om geld te besparen, want veel providers geven speciale aanbiedingen en kortingen voor nieuwe klanten. Dus als je je huidige internetsituatie zat bent, aarzel dan niet om over te stappen naar een andere provider. Het zou wel eens de beste beslissing kunnen zijn die je ooit neemt.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven