Interactieve tv diensten

Wat is interactieve tv?

De kans is groot dat het woord ‘interactieve tv’ voorbij komt op de websites bij het afsluiten van een alles-in-een-abonnement. Interactieve televisie maakt het kijken van televisie een stuk comfortabeler. Want het is mogelijk om zelf te bepalen wat je bekijkt en wanneer. Wat kun je precies met interactieve televisie?

Opnemen met interactieve tv

Het is niet meer nodig om thuis te blijven om een programma te kijken. Komt net GTST erop terwijl je weg moet, of mis je net jouw favoriete serie of film? Dan neem je deze gemakkelijk op met interactieve televisie. Zo mis je nooit meer je favoriete films of series. Door de opname van tevoren in te stellen, ga je rustig van huis. Zodra je thuis bent, kijk je alsnog je programma’s eenvoudig terug. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eenmalig of juist iedere dag of week een programma op te nemen. Interactieve televisie aanbieders maken het vaak eenvoudig om ook meerdere programma’s tegelijkertijd op te nemen.

Opnemen met interactieve tv van ziggo

Programma Gemist

Het is niet altijd nodig om hele uitzendingen op te nemen. Het is vaak mogelijk om tussen de 2 en 10 dagen terug te kijken met interactieve tv. Deze functie noemen de aanbieders ‘Programma Gemist’ of ‘Uitzending Gemist’. De aanbieders hebben afspraken gemaakt met de televisiezenders, zodat er heel wat programma’s terug te zien zijn. Met Programma Gemist is het bijvoorbeeld mogelijk om een televisieprogramma na de uitzending in zijn geheel terug te kijken. De ontvanger van de interactieve televisie heeft namelijk een lijst die weergeeft welke programma’s je later terug kunt kijken, zonder dat je het programma hoeft op te nemen.

Vergelijk providers met interactieve TV

Vergelijk providers met interactieve tv en de prijzen voor de internet en tv abonnementen. Vergelijk bijvoorbeeld interactieve tv van KPN, Ziggo, Odido, Youfone en vele andere providers. Via Allesin1vergelijk.nl kun je direct de goedkoopste provider vinden. Vergelijk direct de TV providers in de vergelijker. Vink bij TV opties in onze vergelijker de opties ‘Opnemen’ en ‘Begin gemist’ aan, om de internet en tv pakketten met interactieve tv te bekijken.

Video on Demand

Heimwee naar de videotheek van vroeger? Geen probleem, met Video on Demand heb je beschikking over de laatste films en series. De meeste aanbieders hebben een eigen videotheek die je kunt bekijken met één druk op de knop op de afstandsbediening. Op die manier is het mogelijk een film te huren, net als vroeger.

Pauzeren en terugspoelen

Soms komt het even niet uit om een programma volledig te bekijken. Bijvoorbeeld omdat de pakketbezorger net aan de deur komt of als je een belangrijk telefoontje krijgt. Daarom is het mogelijk om live programma’s met interactieve tv te pauzeren. Daarnaast is het ook mogelijk hele fragmenten terug te spoelen. Op die manier heb je altijd zelf de touwtjes in handen. De meeste aanbieders hebben pauzeren en terugspoelen als standaardfuncties in het pakket. Dat is handig, want zo kun je gemakkelijk een fragment terugkijken zonder dat je hoeft te wachten op de herhaling.

Begin gemist? Geen probleem

Net een telefoontje gekregen terwijl je aan het begin van je favoriete programma zat? Geen probleem, met Begin Gemist is het mogelijk om een televisieprogramma opnieuw te starten. Ook als deze al begonnen is. Deze functie komt voort uit een samenwerking tussen de zenders zelf en de aanbieders van interactieve tv. Het is vaak mogelijk om Nederlandse televisieprogramma’s vanaf het begin opnieuw op te starten. Maar let op: het is bij de commerciële zenders vaak niet mogelijk om reclameblokken door te spoelen.

Online tv via app

Kijk overal ongelimiteerd tv met een app of online

Zit je tijdelijk op een andere plek in Nederland? Zoals bijvoorbeeld op de camping of in een hotel tijdens een weekendje weg? Ook op je smartphone en tablet kijk je alle televisiezenders uit je zender pakket online. Deze functie noemen we ‘Online tv kijken’. Het enige wat je nodig hebt is een tablet of smartphone en je gebruikersnaam en wachtwoord van de provider. Vaak is het mogelijk om een interactieve app te installeren van de aanbieder zelf. Deze is volledig gratis en kun je gemakkelijk installeren, ook zonder technische kennis.

Bepaal zelf het zenderaanbod

Niets is zo vervelend als betalen voor televisiezenders die je niet nodig hebt. Of als je graag zenders uit Duitsland en Frankrijk wilt bekijken. Daarom hebben de aanbieders het mogelijk gemaakt om zelf het zenderaanbod aan te passen. Het zelf bepalen van het zenderaanbod is één van de belangrijkste mogelijkheden van interactieve televisie. Het zenderaanbod is bij de meeste aanbieders gelijk. Maar het is mogelijk om het zenderaanbod uit te breiden. Zo kijk je bijvoorbeeld ook naar Duitse of Turkse zenders. Dit is met een standaard kabel abonnement vaak niet mogelijk.

Gebruik van interactieve tv ontvangers

Voor het gebruik van interactieve televisiezenders heb je wel een eigen ontvanger nodig. Deze ontvanger gebruik je per ruimte. Heb je dus een televisie in de woonkamer, op de slaapkamer en in de keuken? Dan heb je drie ontvangers nodig. Deze ontvangers maken toegang tot interactieve televisie mogelijk. Het installeren van het kastje is zeer eenvoudig. Met zo’n kastje is het ook mogelijk om meteen de tv-gids op te vragen. De meeste aanbieders laten van tevoren zien hoe het kastje eruit ziet en hoe je deze bedient. Daarvoor hebben de providers uitgebreide uitleg van hoe dit kastje precies werkt. Op die manier kun je ook zonder technische kennis het pakket zelf installeren.

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:
Scroll naar boven