Doe de glasvezel postcodecheck

Heb ik glasvezel op mijn adres? Doe hier de glasvezel postcodecheck

Glasvezel providers
Delta internet
Online internet en tv
doe de glasvezel postcodechech

Heb ik glasvezel op mijn adres?

Zie of je glasvezel hebt met de glasvezel postcodecheck

Ontdek of je glasvezel hebt met behulp van de postcodecheck. Niet alle gebieden zijn al voorzien van glasvezel, dus het is begrijpelijk dat je jezelf afvraagt: “Heb ik glasvezel?” Gelukkig zijn er verschillende manieren om erachter te komen. De eenvoudigste manier is door de glasvezelcheck te doen op basis van je postcode en huisnummer. Boven in de vergelijker zie je meteen of je “❌ geen glasvezel” hebt of “✅ Glasvezel tot 1000 MB/s” beschikbaar is.

Wat heb ik aan glasvezel internet?

  • Profiteer van super snel internet met glasvezel
  • snelle upload- en downloadsnelheden
  • Geniet van stabiel internet met weinig storingen

Glasvezel aansluitpunt

Controleer je glasvezel aansluitpunt in de meterkast

Een alternatieve manier om te controleren of je glasvezel hebt, is door te kijken of er een glasvezel aansluitpunt in je meterkast of ergens anders in je woning aanwezig is. Het aansluitpunt is meestal een wit vierkant kastje van ongeveer 10 centimeter groot. Het bevindt zich meestal in de meterkast, maar het kan ook op een andere locatie zijn als daar de kabels naar binnen komen. Als je het aansluitpunt niet kunt vinden, kun je alsnog je postcode en huisnummer invullen om er direct achter te komen. Vervolgens kun je de verschillende glasvezelproviders met elkaar vergelijken. Zo zie je meteen welke provider de hoogste internetsnelheid biedt voor de beste prijs. Daarnaast kun je bij je glasvezelabonnement ook kiezen voor televisie en eventueel vast bellen.

Diverse glasvezelproviders in Nederland

Glasvezelinternet in Nederland wordt aangeboden door verschillende providers, zoals DELTA, KPN, Online.nl, T-Mobile en Youfone. Ziggo biedt geen rechtstreeks glasvezelinternet aan, maar heeft enkele nieuwbouwwijken met glasvezelaansluitingen. KPN Netwerk is de grootste glasvezel aanbieder met een open netwerk, waardoor andere providers ook glasvezeldiensten kunnen leveren. Controleer de beschikbaarheid van glasvezel op jouw adres met de Glasvezel check om de beste optie te kiezen.

Heb ik glasvezelpunt meterkast

Glasvezel in verschillende steden

Glasvezel Amsterdam

De uitrol van glasvezel in Amsterdam verloopt snel, maar in de grachtengordel is het nog complex vanwege de straatwerkzaamheden.

Glasvezel Rotterdam

Rotterdam streeft ernaar om in 2025 alle bedrijven en woningen van glasvezel te voorzien.

Glasvezel Groningen

Er wordt veel glasvezel aangelegd in Groningen, zoals in Zuidbroek, Meeden en Noordbroek, en dit blijft zich uitbreiden.

Glasvezel Den Haag

Er wordt volop glasvezel aangelegd in Den Haag door verschillende bedrijven in stadsdelen zoals het Centrum, Escamp, Haagse Hout, Scheveningen en Segbroek.

Glasvezel Haarlem

KPN heeft al delen van Haarlem voorzien van glasvezel en breidt dit steeds verder uit. Ook andere providers zoals T-Mobile zijn begonnen met de aanleg.

Glasvezel Alkmaar

Het centrum en zuiden van Alkmaar hebben als eerste glasvezel van KPN gekregen. In de komende jaren volgen andere gebieden zoals Graft en Oudorp.

Wanneer kan ik glasvezel krijgen?

Glasvezel video

Alles weten over glasvezel? Bekijk de uitleg video over glasvezel en leer alles wat je wilt weten

3.148.559

Nederlanders al verbonden

2.000

Extra per week

Tot 1 GB/s

Hoge internetsnelheid

6+

Providers

Heeft deze pagina je geholpen?

Delen op:
Scroll naar boven